19 Sier

Tosty francuskie z owocami sezonowymi

Jagody, śliwki, gruszki...warto je wykorzystać do słodkiego śniadania prosto z francuskich uliczek ;)

Składniki:

- jajo 50g (1 sztuka)
- pieczywo 60g (2 kromki) 
- masło orzechowe 20g (1 łyżka)
- owoce sezonowe (np. śliwki, borówki, gruszki)
- erytrol lub miód (do smaku)

Jajo roztrzepać i zamoczyć w nim pieczywo z obu stron. Przełożyć na rozgrzaną patelnię i podgrzewać do ścięcia z obu stron. Wierzch posmarować masłem orzechowym, położyć kawałki owoców i opcjonalnie posypać erytrolem lub skropić miodem.

 

Składniki odżywcze w porcji:

energia 447 kcal

węglowodany 47,4 g

białko 14,9 g 

tłuszcze 21,4 g

Twój komentarz