22 Marz

Faszerowana papryka

Papryka faszerowana ciecierzycą, pieczarkami i suszonymi pomidorami. 

Składniki:

  • 3-4 papryki
  • 200 g ciecierzycy z puszki
  • 1 cebula
  • 4 duże pieczarki
  • 200 g passaty pomidorowej
  • suszone pomidory kilka sztuk
  • przyprawy

Przepis:

  1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebukę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia.
  2. Dodać ciecierzyce, suszone pomidory, pssatę pomidorową, przyprawy i poddusić.
  3. Papryki umyć przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami.
  4. Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie ( na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).

 

Składniki odżywcze na 100 g:

energia 48 kcal

węglowodany 7,7 g

białko 2,4 g 

tłuszcze 0,8 g

Twój komentarz