Składniki:
- 3-4 papryki
- 200 g ciecierzycy z puszki
- 1 cebula
- 4 duże pieczarki
- 200 g passaty pomidorowej
- suszone pomidory kilka sztuk
- przyprawy
Przepis:
- Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebukę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia.
- Dodać ciecierzyce, suszone pomidory, pssatę pomidorową, przyprawy i poddusić.
- Papryki umyć przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami.
- Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie ( na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).
Składniki odżywcze na 100 g:
energia 48 kcal
węglowodany 7,7 g
białko 2,4 g
tłuszcze 0,8 g
Twój komentarz