Składniki:
- 1 opakowanie (35g) budyniu czekoladowego lub waniliowego z dodatkiem 2 łyżeczek kakao
- 1 sztuka (50g) jajka
- 10 łyżek (100g) wody lub mleka krowiego/roślinnego
- 1 łyżeczka (5g) oleju rzepakowego
- 1/2 opakowania (75g) skyru naturalnego
- 1 szklanka (150g) truskawek
- 1 sztuka oreo
- Erytrol do smaku
Sposób przygotowania:
- Budyń wymieszać z jajkiem i wodą/mlekiem i usmażyć 2 średnie naleśniki na patelni lekko posmarowanej olejem.
- Wymieszać jogurt z pokrojonymi truskawkami oraz pokruszonymi ciastkami/czekoladą (można odłożyć kawałek na dekoracje). Opcjonalnie dodać odrobine erytrolu.
- Farsz wyłożyć na naleśniki, zawinąć i udekorować.
Wartość odżywcza:
energia 450 kcal
węglowodany: 57,5 g
białko: 20,6 g
tłuszcze: 14,2 g
Twój komentarz