1 ½ szklanki płatków owsianych (150g)
3 łyżki oleju kokosowego (30g)
1 łyżka miodu (25g)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (5g)
szczypta soli
2/3 szklanki masła orzechowego (165g)
2 łyżki miodu (50g)
¼ szklanki oleju kokosowego (50g)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
¾ szklanki czekolady (130g)
1 łyżka oleju kokosowego (10g)
- Nagrzać piekarnik do 175°C.
- Płatki owsiane i sól wsypać do malaksera i rozdrobnić na mąkę.
- Olej kokosowy rozpuścić z miodem w garnuszku.
- Płatki połączyć z rozpuszczonym olejem, miodem i ekstraktem waniliowym do powstania lepiej masy.
- Masę wyłożyć do kwadratowej formy (20x20)
- Piec w piekarniku przez 15 min. Wystudzić.
- Wszystkie składniki rozpuścić w garnuszku, delikatnie zagotować na małym ogniu.
- Przestudzić.
- Wylać na upieczony spód.
- Czekoladę drobno posiekać. Przełożyć do miseczki i dodać olej kokosowy.
- Umieścić w mikrofalówce na 30 sekund, po tym czasie wymieszać i wstawić na kolejne 30 sekund.
- Mieszać polewę do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Gotową polewę wylać na masę karmelową.
- Chłodzić w lodówce przez 30 min.
Twój komentarz