Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Hanna Kloczkowska
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Chrystyna Turyk
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: mgr Joanna Kubat
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: mgr Izabella Arcabowicz
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

tel. 737 174 301

tel. 500 659 027

Zapraszam serdecznie na
konsultację online.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę rozmowy.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

tel. 737 174 301

tel. 500 659 027

 Hanna Kloczkowska
Hanna Kloczkowska
 Chrystyna Turyk
Chrystyna Turyk
mgr Joanna Kubat
mgr Joanna Kubat
mgr Izabella Arcabowicz
mgr Izabella Arcabowicz
Ukryj kalendarz
09 Lip

Ciasto z buraka

Warzywne wypieki to nie tylko ciasto marchewkowe. W sezonie letnim warto wykorzystać też buraki. Ciasto z 8 składników w 3 krokach to szybki sposób na upieczenie pożywnego dodatku do popołudniowej filiżanki kawy.

Składniki:

  • 1 ugotowany burak
  • 5 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1 jajo
  • 5 łyżek jogurtu
  • 20g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

  1. Buraka obrać i pokroić na kawałki.
  2. Wszystkie składniki zmiksować (orzechy można wrzucić posiekane).
  3. Gotową masę wylać do prostokątnej foremki. Piec w 180℃, przez 45 minut. 

 

Wartość odżywcza w całej porcji:

energia: 737 kcal

węglowodany: 112,5g

białko: 33,9g

tłuszcze: 23,8g

błonnik 8,7g

 

Wartość odżywcza w kawałku (100g):

energia: 160kcal

węglowodany: 24,5g

białko: 7,4g

tłuszcze: 5,2g

błonnik 1,8g

Twój komentarz