Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Hanna Kloczkowska
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Chrystyna Turyk
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

Zapraszam serdecznie na
konsultację online.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę rozmowy.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

 Hanna Kloczkowska
Hanna Kloczkowska
 Chrystyna Turyk
Chrystyna Turyk
Ukryj kalendarz
04 Sier

Paleo Snickers

To chyba mój ulubiony deser na stronie. Jestem odwieczną fanką masła orzechowego i nie ukrywam, że w momentach słabości lubię po nie sięgać w wersji słodkiej. Tutaj jednak nie musimy się martwić brakiem wartości odżywczych, tak jak ma to miejsce przy popularnych batonach tego typu. Ten baton jest bardzo odżywczy - na bazie płatków owsianych, gorzkiej czekolady (min.70% kakao) i dobrej jakości masła orzechowego (czyli takiego, które posiada w swoim składzie tylko orzeszki ziemne). 

Gorąco zachęcam do wypróbowania ;)

PALEO SNICKERS
 
Składniki:
 
Spód:
1 ½ szklanki płatków owsianych (150g)
3 łyżki oleju kokosowego (30g)
1 łyżka miodu (25g)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (5g)
szczypta soli
 
Masa karmelowo-orzechowa:
2/3 szklanki masła orzechowego (165g)
2 łyżki miodu (50g)
¼ szklanki oleju kokosowego (50g)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
 
Polewa czekoladowa:
¾ szklanki czekolady (130g)
1 łyżka oleju kokosowego (10g)
 
Spód:
  1. Nagrzać piekarnik do 175°C.
  2. Płatki owsiane i sól wsypać do malaksera i rozdrobnić na mąkę.
  3. Olej kokosowy rozpuścić z miodem w garnuszku.
  4. Płatki połączyć z rozpuszczonym olejem, miodem i ekstraktem waniliowym do powstania lepiej masy.
  5. Masę wyłożyć do kwadratowej formy (20x20)
  6. Piec w piekarniku przez 15 min. Wystudzić.
Masa karmelowo-orzechowa:
  1. Wszystkie składniki rozpuścić w garnuszku, delikatnie zagotować na małym ogniu.
  2. Przestudzić.
  3. Wylać na upieczony spód.
Polewa czekoladowa:
  1. Czekoladę drobno posiekać. Przełożyć do miseczki i dodać olej kokosowy.
  2. Umieścić w mikrofalówce na 30 sekund, po tym czasie wymieszać i wstawić na kolejne 30 sekund.
  3. Mieszać polewę do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Gotową polewę wylać na masę karmelową.
  5. Chłodzić w lodówce przez 30 min.

Twój komentarz