Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Hanna Kloczkowska
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Chrystyna Turyk
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

Zapraszam serdecznie na
konsultację online.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę rozmowy.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

 Hanna Kloczkowska
Hanna Kloczkowska
 Chrystyna Turyk
Chrystyna Turyk
Ukryj kalendarz
04 Sier

Jogurtowe brownie

To brownie jest idealne do szklanki mleka. Gęste, wilgotne, mocno czekoladowe, z lekką jogurtową warstwą... Szybkie w wykonaniu zawsze może być Waszym przepisem awaryjnym dla niespodziewanych gości :)

Jeżeli macie ochotę na wersję wegańską, zawsze możecie zastąpić jogurt naturalny, jogurtem sojowym albo kokosowym.

JOGURTOWE BROWNIE
 
Składniki:
 
Warstwa czekoladowa:
1 szklanka mąki pełnoziarnistej (125g)
1/3 szklanki kakao (30g)
1/3 szklanki ksylitolu (65g)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
120g gorzkiej czekolady
1/3 szklanki oleju kokosowego (60ml)
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (5g)
1/3 szklanki masła orzechowego (85g)
1/2 szklanki napoju sojowego (80ml)
 
Warstwa jogurtowa:
1 szklanka jogurtu naturalnego/wegańskiego (240g)
1/2 szklanki nerkowców, namoczonych (75g)
1 łyżka skrobi (10g)
 
Czekolada do posypania:
1/2 szklanki gorzkiej czekolady (85g)
 
Warstwa czekoladowa:
    1. Połączyć wszystkie suche składniki (mąkę, kakao, ksylitol, proszek do pieczenia).
    2. Czekoladę posiekać, rozpuścić w mikrofalówce 2x30s, w międzyczasie mieszając.
    3. Do rozpuszczonej czekolady dodać olej kokosowy, masło orzechowe i mleko sojowe. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
    4. Połączyć suche składniki z mokrymi. Ciasto powinno być gęste, ale płynne. Jeżeli będzie zbyt gęste należy wlać odrobinę napoju sojowego do uzyskania pożądanej konsystencji.
    5. Piekarnik nastawić na 175°C. Kwadratową formę (20x20) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na nią ciasto.
 
Warstwa jogurtowa:
    1. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
    2. Masę jogurtową wylać na wierzch ciasta czekoladowego.
    3. Czekoladę do posypania drobno posiekać i wysypać na wierzch warstwy jogurtowej.
    4. Piec przez 35-40 min.

Twój komentarz