Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Hanna Kloczkowska
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Chrystyna Turyk
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

Zapraszam serdecznie na
konsultację online.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę rozmowy.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

 Hanna Kloczkowska
Hanna Kloczkowska
 Chrystyna Turyk
Chrystyna Turyk
Ukryj kalendarz
13 Lip

Kremowa tarta czekoladowa (vegan)

Kto z nas nie ma ochoty czasami słodko pogrzeszyć, niech pierwszy rzuci czekoladą. Słodkości są przez większość komercyjnych diet zabronione, obklejone żółtą taśmą i wysłane w kosmos. Ale nie na tej stronie, gdzie dieta spotyka się z koniecznością zaspokojenia indywidualnych potrzeb organoleptycznych, oj nie! Dlatego proponuję pełnowartościową pod względem odżywczym, tartę z kremem czekoladowym. Orzechy, daktyle, czekolada, mleczko kokosowe...nie może nie wyjść! Bez pieczenia, wegańskie, szybkie i zaspokoi każdy, nawet najbardziej wymagający sweet tooth. To co? Spróbujemy? :)

KREMOWA TARTA CZEKOLADOWA

czas przygotowania: 20 min + 2godz. chłodzenia

Spód czekoladowy:

  • ¼ szklanki daktyli
  • 1 szklanka migdałów
  • 30g gorzkiej czekolady, roztopionej
  • 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego 
  • Szczypta soli

Krem czekoladowy:

  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego
  • 1/2 szklanki daktyli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

SPOSÓB WYKONANIA

  • Moczyć daktyle w ciepłej wodzie przez 10 min.
  • Daktyle i migdały rozdrobnić w malakserze, dodać roztopioną czekoladę, olej kokosowy i sól. Kontynuować rozdrabnianie do otrzymania jednolitej konsystencji.
  • Przygotować formę o średnicy 23 cm i wyłożyć ją czekoladowym spodem. Schłodzić w lodówce.
  • W międzyczasie podgrzać mleczko kokosowe, czekoladę i olej kokosowy do całkowitego rozpuszczenia. Rozpuszczone składniki przelać do malaksera, dodać daktyle i ekstrakt waniliowy. Rozrabiać do osiągnięcia gładkiej masy.
  • Masę przelać dna czekoladowy spód. Chłodzić ok. 2 godziny.

Twój komentarz