Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Łódź
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Hanna Kloczkowska
Łódź, ul. Doktora Seweryna Sterlinga 16/18
Dietetyk: Chrystyna Turyk
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

Zapraszam serdecznie na
konsultację online.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę rozmowy.

tel. 575 439 951

tel. 539 179 756

 Hanna Kloczkowska
Hanna Kloczkowska
 Chrystyna Turyk
Chrystyna Turyk
Ukryj kalendarz
22 Paź

FRYTKI Z BATATÓW Z KREWETKAMI I DIPEM CZOSNKOWYM

Frytki z batatów:
Batat 220g
Oliwa z oliwek 5g (1 łyżeczka)
Przyprawa tymianek

Przepis:
Bataty dokładnie umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić na kawałki przypominające kształtem frytki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przesypać na nią bataty. Polać je oliwą, tymiankiem, solą i pieprzem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C. przez 15 minut, następnie włączyć funkcję grilla i podpiekać jeszcze przez 5 minut.Dip czosnkowy:
Składniki:
Czosnek 4g (1 ząbek)
Jogurt grecki 50g (2 łyżki)
Rukola 20g (garść)Przepis:
Do małej miseczki przełożyć jogurt, posiekana rukolę i wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.Krewetki:
Składniki:
Czosnek 4g (1 ząbek)
Krewetki 120g
Masło 5g (1 łyżka)
Przyprawa chili 3g (1 łyżeczka)
Rukola 20g (1 garść)
Ser Parmezan 1 plaster (15g)
Przepis:Krewetki rozmrozić w letniej wodzie, w razie potrzeby obrać z pancerzy, oderwać głowy i oczyścić z jelit. Opłukać i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w plasterki czosnek, papryczkę chili i podsmażać razem około 1 minuty. Dodać krewetki i smażyć je po jednej minucie z każdej strony. Odstawić z ognia, posypać parmezanem. Krewetki podawać na wcześniej położonej na talerzu rukoli. 

Twój komentarz