14 Kwie

Babeczki czekoladowe

Pyszne, pachnące czekoladą babeczki nadają się na świąteczny stół i do zjedzenia w drodze ;)

Składniki:

  • płatki owsiane, zmielone 220 g
  • jajka 2 szt.
  • olej rzepakowy 100 g
  • kakao 30 g
  • mleko 1,5% 110 ml
  • ksylitol/erytrol 10 g
  • proszek do pieczenia 5 g
  • soda oczyszczona 2 g

Sposób przygotowania:

  1. Nastawić piekarnik na 200 stopni.
  2. W misce zmiksować jajka na puszystą masę, dodać do nich ksylitol/erytrol i dalej miksować. Dodać powoli olej oraz mleko ciągle miksując, a następnie dodać mąkę owsianą, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao.
  3. Miksować tak długo aż powstania jednolita gładka masa.
  4. Nakładać ciasto do foremek na muffiny i piec w piekarniku około 15 min

Składniki wystarczają na 16 porcji po 150 kcal.

Twój komentarz